Alles wat u moet weten over led inbouwspots en led spots
/

 

 

Led spots bij de spiegel

Een attribuut waar veel mensen meerdere van in huis hebben, is een spiegel. Natuurlijk een spiegel in de badkamer, bijvoorbeeld boven de wasbak, maar vaak hebben mensen ook een spiegel in de hal hangen, zodat je nog even kan zien hoe je eruit ziet voordat je het huis verlaat, en een grote passpiegel in de slaapkamer. Een passende verlichting met led spots kan bij deze spiegels worden gebruikt, om goed te kunnen zien hoe je eruit ziet, maar ook om extra sfeerverlichting te creëren. Door verschillende soorten led spots te gebruiken, maak je van je spiegels ware decorstukken voor in huis.


Led spots om goed te kunnen zien hoe je eruit ziet

Als je goed voor de dag wilt komen, is het natuurlijk van belang dat je spiegel voorzien is van passende verlichting, waardoor je goed kunt zien hoe je er zelf uitziet. Door kantelbare led spots aan weerszijden van de spiegel te plaatsen, kun je deze altijd in de goede richting wijzen. Wanneer je voor de spiegel staat, kun je de led spots op jezelf richten, zodat je vervolgens in de spiegel jezelf goed kunt zien. Zorg er hierbij voor dat je led spots helder licht geven, maar ook niet zó fel dat je door de weerspiegeling juist bijna niets meer kunt zien.

Niet dimbare LED inbouwspot 1 watt met warm witte lichtkleur en in zilver / chroom behuizing


Led spots om de spiegel helemaal af te maken

Een spiegel is niet alleen praktisch, maar het kan ook dienen als een mooi decorstuk voor in huis. Een antieke spiegel bijvoorbeeld, of eentje met een sierlijke rand. Door slim gebruik te maken van led spots, zorg je ervoor dat je spiegel niet alleen handig is om in te kijken, maar dat hij ook mooi is als een extra meubelstuk in huis. Plaats bijvoorbeeld kleine of lage led spots rondom de randen van de spiegel voor een leuke retro uitstraling, of plaats led spots juist achter de spiegel, zodat het licht vanachter de randen de kamer in schijnt. Hiermee creëer je een leuk effect, waardoor jouw kamer nog sfeervoller wordt!

Led spots in de klas

Op school is dagelijks in alle ruimtes van het gebouw alle verlichting aan, zodat alle leraren, leerlingen en studenten goed kunnen leren en studeren. Het is hierbij van belang dat er verlichting van kwaliteit wordt geleverd, zodat de beste resultaten kunnen worden bereikt. Het financieren van al deze lampen in alle ruimtes van het gebouw kost echter veel geld en energie. Daarom bieden wij led spots die je kunt gebruiken in de klas: door het gebruik van led spots voorzie je de hele school van duurzame verlichting van hoge kwaliteit, die ook nog eens een stuk goedkoper is dan verlichting met behulp van tl-buizen.

Led spots voor een duurzame en voordelige verlichting

Om te beginnen verbruiken led spots een stuk minder energie dan andere vormen van verlichting, omdat de energie een stuk efficiënter wordt gebruikt. Waar andere vormen van verlichting naast licht ook veel warmte produceren, is dit bij led spots niet het geval. Omdat het bij scholen gaat om veel verlichting gedurende lange tijd, kan deze reductie aan energieverbruik niet alleen zorgen voor een positieve bijdrage aan het milieu, maar ook aan de rekening van de school. Daarnaast gaan led spots ook nog eens een stuk langer mee dan bijvoorbeeld tl-verlichting, waardoor de lampen bijna nooit vervangen hoeven te worden.

Led spots van hoge kwaliteit voor in de klas

Led spots zorgen niet alleen voor een kostenbesparing en een positief effect op het milieu, ze zorgen ook nog eens voor verlichting van hoge kwaliteit voor alle studenten en leraren. Dit is op een school natuurlijk van groot belang. TL-buizen produceren licht door constant op een bepaalde frequentie te knipperen, maar led spots geven gewoon een constante verlichting. Dit zorgt voor veel rust, en dus een hogere kwaliteit verlichting. Daarnaast staan led spots ook nog eens mooi in het klaslokaal en kunnen ze een helder, natuurlijk licht uitstralen. Door te kiezen voor verlichting met led spots in het klaslokaal, zorg je voor de beste kwaliteit verlichting voor alle medewerkers én leerlingen! Bezoek eens Led Inbouwspots Leds voor meer informatie over schoolverlichting, dit kan tevens ook een leerzaam dagje uit zijn voor uw klas.

Cirkels aftekenen voor led inbouwspots

Wanneer je nieuwe led inbouwlampen hebt gekocht, moeten deze worden geplaatst in een verlaagd plafond. Er komt niet veel warmte vrij bij het gebruik van led inbouwlampen als vorm van verlichting, maar het beetje warmte dat vrijkomt, heeft ruimte nodig om weg geleid te worden. Om de inbouwspots mooi in dit verlaagde plafond te kunnen wegwerken, moet je ervoor zorgen dat je de gaten voor de led inbouwlampen op de juiste manier boort. Het is natuurlijk niet slim om hiervoor in het wilde weg te gaan boren: een goede voorbereiding is belangrijk. Hieronder laten we je zien hoe je het beste cirkels kunt aftekenen voor het plaatsen van de led inbouwlampen op de juiste manier.

Bepaling van de positie van de led inbouwlampen

Voordat je gaan boren, is het belangrijk om goed te kijken waar je de led inbouwspots wilt plaatsen. Houd rekening met een minimale afstand van 30 centimeter tussen de spots. Ook kun je niet eindeloos veel lampen op één transformator aansluiten, dus bestudeerd de gebruiksaanwijzing hiervan goed voordat je gaat beginnen

Teken de positie van de led inbouwlampen op het plafond

Nu je de positie hebt bepaald, kun je deze gaan uittekenen op het verlaagde plafond. Wanneer er een mal bij de led inbouwlampen geleverd zit, kun je deze gebruiken om het juiste formaat gemakkelijk te kunnen uittekenen. Is er geen mal inbegrepen dan is dit ook geen probleem, maar dan moet je wel rekening houden met het klemmechanisme dat nog om de led inbouwlampen heen moet komen. Meet de diameter dus goed op, en teken de cirkel eerst met behulp van een passer uit op een stuk papier of karton. Vervolgens kun je deze als mal gebruiken om de lijnen op het plafond te zetten.

Liever een te klein gat dan een te groot gat

Denk eraan dat je bij het aftekenen van de cirkels voor de led inbouwspots beter een iets te kleine cirkel kunt hebben dan een iets te grote. Het verruimen van een te klein gat is immers eenvoudig; het in dichten van een te groot gat is een heel stuk moeilijker.

Kantelbare led inbouw spots badkamer

Ben je op zoek naar een goede manier voor verlichting in de badkamer? Dan is het een goed idee om te kijken naar badkamer led inbouwspots. Deze zijn milieuvriendelijk, zuinig, en produceren een mooi licht. Daarnaast is er een groot aanbod aan verschillende inbouwspots om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren van de behuizing en het licht, verschillende groottes, en verschillende materialen en afwerkingen. Maar je kunt ook kiezen voor kantelbare badkamer led inbouw spots. Deze kun je handmatig draaien, zodat het licht verschillende kanten op kan schijnen. Hoe gebruik je kantelbare led inbouwspots badkamer, en welke soorten zijn er?

Het gebruik van kantelbare badkamer led inbouw spots

Kantelbare led inbouwspots zijn ideaal om ergens een goede belichting op te krijgen. Wil je een algemeen licht in de kamer, dan kun je ze gewoon naar beneden laten schijnen. Maar wil je iets beter kunnen zien, bijvoorbeeld de spiegel wanneer je je in de ochtend aan het klaarmaken bent om weg te gaan, dan kun je de badkamer led inbouwspots hierop richten. Zo krijg je een goede belichting op het voorwerp, waardoor je het goed kunt zien.
Maar ook bij een schuin of oneven plafond kunnen kantelbare led inbouwspots erg van pas komen. Zo kun je het licht altijd naar beneden laten schijnen, ook als de inbouw spot niet recht boven de vloer hangt.

Woonkamer led inbouwspots


Let er wel op dat je kantelbare badkamer led inbouwspots goed tegen water kunnen. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots met een IP44-waarde voor spat waterdichte lampen, en voor spots met een IP65-waarde voor straal waterdichte led inbouwspots badkamer.

Verschillende soorten kantelbare led inbouw spots badkamer

Wanneer je kiest voor kantelbare badkamer led inbouwspots, heb je nog veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren licht: warm wit of helder wit. Zo kun je zelf bepalen welke uitstraling je aan je badkamer wilt geven. Verder kun je ook nog kiezen voor dimbare kantelbare led inbouwspots badkamer, waarbij je zelf de intensiteit van het licht kunt instellen. Voor elke badkamer is wel een set mooie inbouwspots te vinden!

Inbouw led spots voor het gebruik in een woonkeuken en gezelligheid.

Heeft u er wel een bij nagedacht om over te stappen op led inbouw spots en deze te gaan gebruiken in uw keuken? Veel mensen schrikken bij deze gedachte omdat ze bang zijn voor het witte licht van led inbouwspots en de sfeer, van de andere kant willen mensen graag energie gaan besparen en dat is met het gebruik van led natuurlijk een erg goed idee. Overstappen op led is dus een goed plan maar nu nog de sfeer verlichting. Het idee dat led verlichting een ongezellige witte kleur heeft komt nog van vroeger toen led alleen leverbaar was in de koude witte kleur. Deze kleur drukt men uit in kelvin, de waarde van deze ouderwetse led kleur was 3000 kelvin, voor het woord kelvin gebruikt met ook de als afkorting de letter k. Tegenwoordig is er wat kleur en verlichting veel veranderd. Sommige mensen willen graag een heldere witte woonkamer met veel licht terwijl andere mensen een woonkamer of in dit geval een keuken willen met juist sfeer verlichting. Het goede nieuws is dat beide soorten tegenwoordig mogelijk zijn. Om te beginnen is led nu leverbaar in een standaard veel warmere kleur en wel 2700 kelvin wat weer gelijk staat aan extra warm wit licht, deze kunt u vergelijken met de halogeen spots die u van vroeger bent gewent. Zo te zien lijkt dit probleem dus te zijn opgelost.

Sfeer verlichting en werk verlichting met 1 soort led.

Tegenwoordig is de mens steeds meer veel eisend en dat is natuurlijk ook niet zo raar met de technologie van tegenwoordig. Men verblijft steeds meer in de keuken, waar het vroeger gewoon was om in de keuken te koken en daarna de maaltijd te nuttigen in de woonkamer verblijft men vandaag de dag veel meer uren in de keuken. Veel mensen stappen over op een woonkeuken en eten, drinken en kijken er soms zelf naar de televisie. Dit houd dus in dat de verlichting in de keuken ook steeds meer wordt gebruikt en de stroom rekening dus ook wat hogen kan uitvallen. 

Inbouwspots achter een tv


Met led inbouwspots heeft u daar helemaal geen last van en kunt u gerust zijn over uw energie rekening. Een ander enorm sterk plus punt van led is dat u het traploos kunt dimmen en zo de sfeer verlichting kunt creëren die u zelf wilt. Dit kan handig zijn als u aan het koken bent en dus het gemak wilt hebben van een flinke lichtopbrengst zodat u goed kunt zien wat u aan het doen bent. Als de maaltijd gereed is en u wilt gezellig met de hele familie aan tafel kunt u de verlichting aan dimmen en heeft u binnen een handomdraai het gemak van sfeer verlichting. Na de maaltijd kunt u de verlichting weer volop zetten en beginnen met afruimen met het gemak van voldoende licht.

Led Inbouwspots in uw woonkamer besparen meer energie dan u zich kunt voorstellen.

De meeste mensen onder ons beschikken nog over een flink aantal gloeilampen en dan vooral in de woonkamer en dan hebben we het nog niet een over het aantal halogeen spots die in de meeste huishoudens veelvuldig aanwezig zijn en ook nog eens een flink aantal uren per dag branden en op deze manier flink energie verbruiken en zorgen voor een hoge energie rekening.


Is er dan een oplossing voor dit probleem?

Jazeker is die er, sinds enige tijd zijn er namelijk inbouwspots op de markt in een led uitvoering en die vervangen moeiteloos uw huidige halogeen spotjes. Nu zult u misschien denken maakt dat nu zo een groot verschil en het antwoord hierop is een volmondig ja. Het is namelijk zo dat een enkel halogeen inbouwspots zo ongeveer 50 watt per uur verbruikt en een led inbouw spotje met dezelfde lichtopbrengst maar 3 watt verbruikt. Denk er daarbij aan dat de meeste mensen een flink aantal van deze halogeen spots in huis hebben en het is een makkelijke rekensom hoeveel geld u wel niet kunt besparen. Veel meer hierover vind u op onze blog pagina led inbouwspots leds.

Dimbare led inbouwspots in een koof


De investering is er natuurlijk wel en moet worden terug verdient.

Dit is voor sommigen onder ons een struikelblok maar helemaal niet nodig, het is namelijk zo dat inbouwspots led helemaal niet zo duur zijn en daarbij ook nog eens niet alleen energie zuinig zijn maar ook nog eens erg duurzaam zijn. Zo gaat de gemiddelde inbouw led spot wel tot 25 keer zo lang mee dan een halogeen spotje. Dit houd dus in dat u ten opzichte van het vervangen van uw halogeen spots die maximaal 2000 uur mee geen de inbouwspots niet hoeft te vervangen want ze gaan namelijk 50.000 uur meer dus 25 keer zo lang. De besparing zit dus niet alleen in het besparen op energie maar ook nog eens in het vervangen van de inbouw spots. Heel veel redenen dus om snel over te stappen op zuinige led verlichting en snel te gaan besparen op uw energie rekening.Hoe zit het dan met de gloeilampen in onze woonkamer.

Zoals u weet zijn deze al enige tijd verboden en ook niet meer verkrijgbaar in Nederland. Echte gaan uw huidige gloeilampen natuurlijk wel stuk en moeten ze worden vervangen door een andere vorm van verlichting. Voor de halogeen spots zijn dit de voorgenoemde led inbouwspots en voor de gloeilamp is dit de led lamp. De led lamp werkt eigenlijk hetzelfde als de led spot en is ook een stuk zuiniger dan de gloeilamp. Zo kunt u bijvoorbeeld een gloeilamp van 50 watt vervangen voor een led lamp van 3 watt en die gaat ook nog eens 25 keer zo lang mee dan een gloeilamp. De oplossing is dus eenvoudig vervang snel al uw halogeen spots en gloeilampen voor led inbouwspots en voor led lampen.

Een goede reden om geen setjes led inbouwspots te kopen.

Wij van led inbouwspots led hebben een  erg goede reden waarom wij geen complete setjes inbouwspots verkopen. Op de eerste plaats zijn onze inbouw led spots volledig compleet. Dat wil zeggen dat als u besluit om een led inbouw spots uit onze web winkel te kopen deze compleet wordt geleverd en met compleet bedoelen wij bij led inbouwspots led ook echt compleet. Inclusief lamp en driver ook wel transformator genoemd, zelfs de verzendkosten zitten bij de prijs inbegrepen. U betaald dus de prijs die u bij de inbouwspots in onze winkel ziet staan en geen cent meer. De led inbouwspots uit onze winkel kunt u dus eenvoudig weg aansluiten en u bent klaar. De enige materialen die u nog nodig heeft zijn een goede stroomkabel en een aantal lasdopjes om de inbouwspots met elkaar door te verbinden.

Geen setjes met inbouwspots maar het aantal dat u werkelijk nodig heeft

Zoals u misschien wel heeft gezien zijn er ook een aantal web winkels die complete setjes met inbouwspots aanbieden. In onze ogen heeft dit geen enkele zin omdat de led spots die u bij ons koop per stuk al compleet zijn. Stel u heeft 4 inbouwspots led nodig dan koopt u er bij ons gewoon vier en dan heeft u dus al een complete set. Er zijn winkels die setjes van zes stuks aanbieden maar wat heeft u hieraan als u er maar vijf nodig heeft. Ook is het vaak zo met inbouwspots uit een complete set dat deze allemaal achter 1 transformator zitten. In eerste instantie zult u misschien zeggen “dat is lekker handig” nou nee dat is het in onze ogen eigenlijk niet.

Een mooi voorbeeld van led inbouwspots die verder uit elkaar geplaatst zijn wat met een setje led inbouwspots vaak niet mogelijk is.

Wat u moet weten is dat led inbouwspots een bijzonder lange levensduur hebben, vele malen langer dan de bijgeleverde transformator. Stel de transformator gaat naar een jaar of tien stuk terwijl de led inbouwspots tot wel 25 jaar meegaan. Dan moet u dus de transformator gaan vervangen en het nadeel van 1 transformator die achter bijvoorbeeld een setje van 6 led inbouwspots zit is dat deze alle zes led spots aanstuurt. Kort gezegd als de trafo stuk gaat doen alle zes inbouwspots het dus niet meer.

Het voordeel van losse transformators voor uw inbouwspots

Een groot voordeel van een aparte driver / trafo per inbouw spot is dat als er 1-tje stuk gaat de rest van de led inbouwspots het gewoon blijven doen. U zit dus niet helemaal zonder licht. Het vervangen van een trafo / driver is erg eenvoudig en een stuk gemakkelijker dan het vervangen dan een transformator die achter zes led inbouw spotjes zit. Verder is een groot voordeel van losse led inbouwspots kopen dat u de spots zo ver of zo dicht bij elkaar kunt plaatsen als u wilt, er is geen minimale of maximale lengte vereist. Als u een setje led inbouwspots koopt is de maximale kabel lengte tussen de led spots meestal een meter, u bent dan dus beperkt in het plaatsen van de led inbouwspots op de plek naar uw keuze. Bij losse led inbouwspots kunt u volledig zelf bepalen waar u de spots plaatst ook al is dit een aantal meters van elkaar af, u bent kort gezegd volledig eigen baas.

Verschillende soorten led inbouwspots achter dezelfde dimmer of schakelaar

Een ander groot nadeel van een setje led inbouwspots is dat u allemaal dezelfde spots heeft. U kunt dus bijvoorbeeld niet 4 zilveren en 2 witte led inbouwspots achter een en dezelfde schakelaar plaatsen. Mocht u bijvoorbeeld willen kiezen voor twee zilveren vierkante led inbouwspots uit onze web shop en vier zilveren ronde (onze bestseller) led inbouwspots dan is dit mogelijk. U kunt namelijk de verschillende soorten led inbouwspots met elkaar doorverbinden en deze achter 1 stoompunt aansluiten. Let hierbij wel op dat het wattage van de led inbouwspots hetzelfde is. Dit wattage staat duidelijk bij de led spots op onze website vermeld. Het is namelijk niet verstandig om 3 watt led inbouwspots samen met 5 watt led inbouwspots achter 1 en dezelfde schakelaar aan te sluiten, met de niet dimbare versie is dit geen enkel probleem maar met de dimbare led inbouwspots zult u zien dat de led spots van 5 watt minder sterk gaan dimmen dan de led inbouwspots van 3 watt. In sommige gevallen kan dit ook juist de bedoeling zijn, als u bijvoorbeeld een gedeelte van de kamer sterker belicht wilt hebben dan een ander deel van de kamer. Al met al is het een verstandige keus en heeft het vele voordelen om uw led inbouwspots los te kopen bij led inbouwspots led en niet te kiezen voor complete setjes led inbouwspots. En dat is nu juist de reden waarom wij geen setjes inbouwspots verkopen in onze web winkel.

Koop hier al uw led inbouwspots en Led spots met veel korting en gratis bezorgd

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft voordat u overstapt op welke vorm van led verlichting dan ook. Er zijn tegenwoordig vele soorten led verlichting op de markt, dit gaat van led tl buizen, led lampen en led inbouwspots tot de complete verlichting van fabriekshallen. Bedrijven zijn al wat langer bezig om over te stappen op deze vorm van energie zuinige verlichting en nu volgt de particuliere sector. Omdat deze ontwikkelingen nogal snel gaan en wat u vandaag koopt morgen al weer ouderwets kan zijn of stukken goedkoper kan zijn houden wij u hier op Inbouwspots leds op de hoogte van alle ontwikkelingen. Voor vragen kunt u contact met ons op nemen met het contact formulier. Hieronder zullen wij u op de hoogte houden van alle soorten led inbouwspots die tegenwoordig op de markt zijn.

Is het moeilijk om led inbouwspots in mijn bestaande plafond in te bouwen?

Deze vraag krijgen wij regelmatig en vaak verwijzen wij de mensen naar pagina’s op internet waar men deze informatie kan vinden, het is een beetje kort door de bocht maar ledinbouwspotsleds.nl is een webwinkel voor led inbouwspots en led spots en geen klussen winkel. Echter realiseren wij ons natuurlijk dat het een bijkomende service is en daarom gaan we er vandaag iets dieper op in. We gaan het hebben over het monteren van inbouw led spots in een verlaagd plafond, de situatie is dus dat het plafond al gemaakt is en al verlaagd is. We hebben het dus over een bestaand verlaagd plafond. Dit is een redelijk gemakkelijker manier, het enige wat u eigenlijk hoeft te doen is de kabels weg werken en de led inbouwspots in het plafond plaatsen. Om de inbouw led spots te plaatsen moeten er eerst gaten in het plafond worden gezaagd, dit kan gemakkelijk met een gatenzaag. Bij al onze led spots staat de zaagmaat vermeld, dit is de grote van het gat dat in het plafond gezaagd moet gaan worden. Als u de gaten heeft gezaagd kunt u overgaan tot het plaatsen van de led inbouwspots, dit gaat het gemakkelijkst als u de transformator los maakt van de led spot. De transformator kunt u gemakkelijk vast maken aan de bestaande stroom toevoer door middel van een kroonsteentje, de andere kant van de trafo kunt u via het kliksysteem weer vastmaken aan de led inbouw spots, het daarna is het een kwestie van de led inbouwspots in het plafond plaatsen, dit kunt u doen door de veertjes omhoog te drukken en de spots voorzichtig in het gat de drukken, de veertjes zullen ervoor zorgen dat de spot op de plaats blijft zitten.